پروژه کارآفرینی پرورش و نگهداری زنبور عسل
پروژه کارآفرینی پرورش و نگهداری زنبور عسل در 66 اسلاید قابل ویرایش
خلاصه طرح :
موضوع طرح : پرورش و نگهداری زنبورعسل
ظرفیت اسمی تولیدات: 1250 کندو
نوع تولیدات : عسل
تعداد شاغلین : 9 نفر
مشخصات سرمایه گذاری طرح :
سرمایه گذاری کل طرح : 892.98 میلیون ریال
سرمایه گذاری ثابت : 839.89 میلیون ریال
سرمایه در گردش : 53.10 میلیون ریال
در آمد سالانه : 1000.00 میلیون ریال
سود ویژه : 209.83 میلیون ریال
دوره بازگشت سرمایه : 3.8 سال
نرخ بازدهی سرمایه : 26.4% درصد
و اوحی ربک الی النحل ان اتخذی من الجبال بیوتا ومن الشجر و مما یعرشون.ثم کلی من کل الثمرات فاسلکی سبل ربک ذللا یخرج من بطونهاشراب مختلف الوانه فیه شفاء للناس ان فی ذالک لایه لقوم یتفکرون. نحل(67-69)
پروردگارت به زنبور الهام کرد که در کوهها و درختان و در آنچه سقف دارند لانه کن، آنگاه از هر میوه ای بخور و راه هموار پروردگارت را بپوی ، و از شکم آنها نوشابه ای که رنگهای مختلف دارد بیرون می آید، که آن باعث درمان مردم است، به راستی در این کار نشانه ای برای اندیشمندان است.
مقدمه
l زنبور عسل یکی ازحشرات مفید برای انسان است که متعلق به رده دوبالان می باشد. زنبور عسل خیلی پیش از انسان در روی زمین بوجود آمده و زندگی میکرده است. زنبور عسل حدود 150 میلیون سال قبل وجود داشته و مشغول زاد و ولد بوده است. منتها با این تفاوت که در آن فاقد یک زندگی اجتماعی بوده و مثل خیلی از زنبورهای غیر عسلی امروزی ، زندگی انفرادی داشته و هر زنبور لانه مخصوص بخود را داشته و در آن زندگی میکرده است. کندو محلی است که زنبورها در آن تولد یافته ، کار کرده ، خواهران و برادران خود را پرورش داده و مواد غذایی لازمه را در آن انبار و ذخیره میکنند. زنبور عسل دارای نژادهای مختلف است و ساختمان بدنی پیچیدهای دارند.
l lعسل حاوی بیش از هفتاد ماده مفید برای بدن است . اساساًعسل از: گلوگز ،فروکتوز و منوساکارید ها ساخته شده است .همچنین عسل دارای آنزیم های مفید مانند : آمیلاز ها ، سوکراز ، کاتالاز و... بوده و در رده بندی غذاهای سرشار از آنزیمها مقام نخست را به خود اختصاص داده است . ضمن اینکه مواد معدنی مختلفی مانند: کلسیم ، سدیم،پتاسیم ،منیزیم،آهن وکلر و ... نیز در عسل یافت می شود .عسل بعنوان یک ماده کامل غذایی همچنین دارای انواع ویتامین ها (B1،B2،B3،B5،B6،C،E،K) ،اسید های آلی (اسید مالیک ،وینیک ،سیتریک ،لاکتیک و اگزالیک )و پروتیین ها بوده و می تواند 315 تا 335 کیلو کالری انرژی (به ازای 100 گرم )تولید نماید.
فهرست:
معرفی نامه......................................................................2
خلاصه طرح....................................................................5
مقدمه............................................................................9
ساختار بدن زنبور عسل.......................................................12
ملکه..............................................................................16
زنبور کارگر.....................................................................18
انواع زنبوران کارگر.........................................................20
آفات وبیماری های زنبور عسل...............................................21
معرفی زنبور ..................................................................22
زنبور داری را از کجا باید شروع کنیم ؟...................................24
انتخاب محل زنبورستان.......................................................26
سرمایه گذاری ثابت............................................................33
هزینه های جاری طرح.......................................................42
محاسبه سود و نقطه سر به سر...............................................53
دوره بازگشت سرمایه...........................................................55
هشدار.............................................................................56
بهترین زمان خرید جمعیت در ایران..........................................57
رفتار با زنبور عسل.............................................................59