توضیحات کامل :

با توجه به نقش و اهمیت بیمه در فعالیتهای تولیدی و تجاری و توجه سرمایه گذاران به آن و عدم آشنایی و آگاهی اغلب كشاورزان و باغداران نسبت بیمه محصولات كشاورزی و باغی، نحوه بیمه باغات در سال زراعی 81-80 مورد ارزیابی قرار گرفته است.

اطلاعات و آمار مورد نیاز برای این مطالعه از صندوق بیمه محصولات كشاورزی و سازمان جهاد كشاورزی گرفته شده است. در این مطالعه به ارزیابی مختصر بعضی از فرم های بیمه نامه پرداخته شده و همچنین محاسبات درصد خسارت و غرامت پرداختی مورد بررسی قرار گرفته است.

در سال زراعی 81-80، سطح زیر كشت باغات سیب، انگور و بادام (در حال حاضر فقط همین 3 نوع باغ تحت پوشش بیمه قرار می گیرند) بصورت كشت آبی، 5918 هكتار می باشد.

سطح بیمه شده این باغات در این سال زراعی، 401 هكتار است. یعنی 78/6 درصد باغات بیمه شده اند. نتایج حاصله، بیانگر عدم استقبال از بیمه، نزد باغداران منطقه شهرستان مشهد می باشد. این عدم استقبال را می توان متاثر از عوامل متعددی از قبیل: محدود بودن محصولات تحت پوشش (سیب، انگور، بادام)، تحت پوشش قرار نگرفتن باغاتی كه بصورت چند كشتی هستند، تحت پوشش قرار نگرفتن باغاتی كه بصورت حصار یا حاشیه و یا پراكنده هستند، و همچنین عدم آگاهی بسیاری از باغداران از بیمه و مزیتهای آن و … دانست.


 فهرست مطالب

چكیده.............................................................................. 2

مقدمه......................................................................... 3

اهداف...................................................................... 4

پیشینه نگاشته ها.................................................................. 5

روش تحقیق........................................9

وضع تولید میوه در كشور............................................... 10

تعاریف و شرایط عمومی بیمه باغات............................... 12

نحوه بیمه باغات..................................... 14

محاسبه درصد خسارت (افت كمی- افت كیفی) محصول باغ.................... 20

محاسبه درصد نهایی خسارت محصول.................................. 23

غرامت قابل پرداخت............................................... 23

نتایج.................................................................... 24

پیشنهادات.......................................... 26

منابع 29