توضیحات کامل :

هدف از این پژوهش بررسی و ارزیابی خلاقیت، نوآوری و كیفیت ظروف سنتی تولیدی در كارگاه های سفالگری میبد یزد است.جامعه آماری کلیه مدیران و كارگران كارگاه های صنایع دستی و ظروف سفالی شهرستان میبد یزد می‌باشد. نمونه آماری در این پژوهش با استفاده از جدول مورگان و با توجه به جامعه­ی آماری، 52 نفر برآورد گردیده که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده است. روش این پژوهش میدانی و از نوع همبستگی میباشد. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه استاندارد كیفیت و خلاقیت در تولید محصولات و ظروف سنتی با 16 گویه كه هر گویه دارای یك طیف 5تایی و ضریب الفای کرونباخ 0.784 می­باشد که از پایایی بالایی برخوردار است. پرسشنامه فوق به تأثیر آسیب شناسی و خلاقیت در تولید و فروش ظروف سنتی می‌پردازد. روشجمعآوریاطلاعاتاینتحقیقروشكتابخانه‌ایوپرسشنامه‌ایمی‌باشد. تجزیه و تحلیل نتایج حاصل از این پژوهش استفاده ازنرم افزار SPSS و استفاده ازآمار توصیفی انجام شده است. نتایج آماری نشان داد كه خلاقیت و نوآوری در ساخت ظروف سنتی و همچنین کیفیت و ویژگی های منحصر به فرد این ظروف بالاتر از حد انتظار است.

فهرست مطالب

فصل اول: كلیات پژوهش.... 1

1-1- مقدمه :2

1-2- بیان مسئله :2

1-3- اهمیت و ضرورت پژوهش4

1-4- اهداف پژوهش4

1-4-1- هدف كلی4

1-4-2- اهداف جزئی4

1-5- فرضیه های پژوهش5

1-5-1- فرضیه اصلی5

1-5-2- فرضیات فرعی5

1-6- سوالهای پژوهش5

1-6-1- سوال اصلی5

1-6-2- سوالات فرعی5

فصل دوم: ادبیات پژوهش.... 6

2-1- مقدمه7

2-2- تاریخچه سفال و سفالگـری7

2-2-1- تاریخچه سفالگری در جهان7

2-2-2- تاریخچه سفالگری در آسیای میانه8

2-2-3- تاریخچه سفالگری در ایران8

2-2-4- تاریخچه سفالگری قبل و بعد از اسلام10

2-2-5- روند تاریخی تكنولوژی سفال15

2-3- معرفی صنایع دستی و سفال17

2-3-1- جایگاه کنونی صنایع دستی در ایران17

2-3-2- اهمیت صنایع دستی در اقتصاد کشور18

2-3-3- كاربرد سفال19

2-3-4- تزئینات سفال22

2-3-5- ظروف سفالی25

2-4- بازاریابی26

2-4-1- پیشینه بازاریابی26

2-4-2- تعاریف بازاریابی28

2-4-3- مفاهیم بازاریابی29

2-4-4- انواع بازاریابی31

2-4-5- بازاریابی و فروش صنایع دستی36

2-4-6- نقش تبلیغات37

2-4-7- ویژگی های بازاریابی موفق37

2-4-8- بازاریابی در صنایع دستی و اثر آن بر گردشگر37

2-4-9- نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در صنایع دستی38

فصل سوم: طرح پژوهش.... 42

3-1- مقدمه43

3-2- جامعه‌آماری43

3-3- گروه نمونه و روش نمونه گیری43

3-4- روش‌شناسی پژوهش43

3-5- انواع روش‌های نمونه‌گیری44

3-6- گروه نمونه44

3-7- ابزارهای پژوهش44

3-8- روش‌هایتحقیق44

3-9- روش‌هایجمع‌‌آوریاطلاعات46

3-10- روشآماری47

3-11- تجزیه و تحلیل داده‌ها47

3-12- روش تعیین پایایی ابزار48

فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داده ها49

4-1- مقدمه50

4-2- آمار توصیفی51

4-2-1- جنسیت:51

4-2-2- سن:52

4-2-3- تحصیلات:53

4-2-4- سابقه کار:54

4-3- آمار استنباطی55

4-3-1- فرضیه های پژوهش و تحلیل داده ها55

4-3-2- آزمون فرضیه های پژوهش55

4-4- نتایج توصیفی56

4-4-1- ارزیابی نظرات پاسخگویان نسبت به گویه های پرسشنامه:56

4-4-2- ارزیابی خلاقبت و نوآوری در تولید ظروف سنتی:72

4-4-3- ارزیابی کیفیت تولید و ساخت ظروف سنتی:73

4-4-4- ارزیابی رضایت مشتریان:74

4-4-5- نتایج استنباطی75

4-5- نتایج آزمون فرضیه ها85

فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری... 86

5-1- مقدمه87

5-2- مشكلات، موانع و راهكارها87

5-2-1- مشكلات و موانع توسعه صنایع دستی:87

5-2-2- راهكارهای توسعه و ارتقاء جایگاه صنایع دستی:87

5-2-3- موانع و مشکلات رشد صنایع دستی88

5-2-4- راهکارها88

5-3- هدف کلی89

5-4- نتایج بدست آمده89

5-5- پیشنهادات پژوهش89

5-5-1- پیشنهادات بنیادی90

5-5-2- پیشنهادات کابردی90

5-6- محدودیت های پژوهش90

5-6-1- محدودیت در دسترس پژوهشگر90

5-6-2- محدودیت غیر دسترس پژوهشگر91

منابع و مآخذ.. 92

الف) منابع فارسی93

ب) منابع لاتین94

ضمائـــــم.. 95

پرسشنامه96

برنامه SPSS98

فهرست جداول

جدول4-1: توزیع فراوانی و درصد کارکنان مورد مطالعه به تفکیک جنسیت51

جدول4-2: توزیع فراوانی و درصد کارکنان مورد مطالعه به تفکیک سن52

جدول4-3: توزیع فراوانی و درصد کارکنان مورد مطالعه به تفکیک میزان تحصیلات53

جدول4-4: توزیع فراوانی و درصد کارکنان مورد مطالعه به تفکیک سابقه کار54

جدول 4-5: ارزیابی نظرات پاسخگویان نسبت به گویه 156

جدول 4-6: ارزیابی نظرات پاسخگویان نسبت به گویه 257

جدول 4-7: ارزیابی نظرات پاسخگویان نسبت به گویه 358

جدول 4-8: ارزیابی نظرات پاسخگویان نسبت به گویه459

جدول 4-9: ارزیابی نظرات پاسخگویان نسبت به گویه560

جدول 4-10: ارزیابی نظرات پاسخگویان نسبت به گویه661

جدول 4-11: ارزیابی نظرات پاسخگویان نسبت به گویه762

جدول 4-12: ارزیابی نظرات پاسخگویان نسبت به گویه863

جدول 4-13: ارزیابی نظرات پاسخگویان نسبت به گویه964

جدول 4-14: ارزیابی نظرات پاسخگویان نسبت به گویه1065

جدول 4-15: ارزیابی نظرات پاسخگویان نسبت به گویه1166

جدول 4-16: ارزیابی نظرات پاسخگویان نسبت به گویه1267

جدول 4-17: ارزیابی نظرات پاسخگویان نسبت به گویه1368

جدول 4-18: ارزیابی نظرات پاسخگویان نسبت به گویه1469

جدول 4-19: ارزیابی نظرات پاسخگویان نسبت به گویه1570

جدول 4-20: ارزیابی نظرات پاسخگویان نسبت به گویه1671

جدول4-21: ارزیابی سطح خلاقبت و نوآوری در تولید ظروف سنتی72

جدول4-22: ارزیابی سطح کیفیت تولید و ساخت ظروف سنتی73

جدول4-23: ارزیابی سطح رضایت مشتریان74

جدول4-24: آزمون کولموگروف- اسمیرنف تک نمونه ای برای متغیرهای اصلی پژوهش75

جدول4-25: خلاصه نتایج آزمون کای اسکوئر برای فرضیه اول پژوهش76

جدول4-26: خلاصه نتایج آزمون کای اسکوئر برای فرضیه دوم پژوهش76

جدول4-27: جدول فراوانی های مربوط به فرضیه سوم پژوهش77

جدول4-28: نتایج آزمون کای اسکوئر تک نمونه ای برای فرضیه سوم پژوهش77

جدول4-29: جدول فراوانی های مربوط به فرضیه چهارم پژوهش78

جدول4-30: نتایج آزمون کای اسکوئر تک نمونه ای برای فرضیه چهارم پژوهش78

جدول 4-31 : بررسی اثر جنسیت پاسخ دهندگان بر روی متغیرهای تحقیق79

جدول 4-32 : درجه اهمیت پاسخ به متغیرهای تحقیق79

جدول 4-33: بررسی اثر سن پاسخ دهندگان بر روی متغیرهای تحقیق80

جدول 4-34 : درجه اهمیت پاسخ به متغیرهای تحقیق81

جدول 4-35: بررسی اثرمیزان تحصیلات پاسخ دهندگان بر روی متغیرهای تحقیق82

جدول 4-36 : درجه اهمیت پاسخ به متغیرهای تحقیق83

جدول 4-35: بررسی اثرمیزان سابقه کار پاسخ دهندگان بر روی متغیرهای تحقیق84

جدول 4-36 : درجه اهمیت پاسخ به متغیرهای تحقیق85

 فهرست نمودارها

نمودار4-1: توزیع فراوانی و درصد کارکنان مورد مطالعه به تفکیک جنسیت51

نمودار4-2: توزیع فراوانی و درصد کارکنان مورد مطالعه به تفکیک سن52

نمودار4-3: توزیع فراوانی و درصد کارکنان مورد مطالعه به تفکیک میزان تحصیلات53

نمودار4-4: توزیع فراوانی و درصد کارکنان مورد مطالعه به تفکیک سابقه کار54

نمودار 4-5: ارزیابی نظرات پاسخگویان نسبت به گویه 156

نمودار 4-6: ارزیابی نظرات پاسخگویان نسبت به گویه 257

نمودار 4-7: ارزیابی نظرات پاسخگویان نسبت به گویه 358

نمودار 4-8: ارزیابی نظرات پاسخگویان نسبت به گویه459

نمودار 4-9: ارزیابی نظرات پاسخگویان نسبت به گویه560

نمودار 4-10: ارزیابی نظرات پاسخگویان نسبت به گویه661

نمودار 4-11: ارزیابی نظرات پاسخگویان نسبت به گویه762

نمودار 4-12: ارزیابی نظرات پاسخگویان نسبت به گویه863

نمودار 4-13: ارزیابی نظرات پاسخگویان نسبت به گویه964

نمودار 4-14: ارزیابی نظرات پاسخگویان نسبت به گویه1065

نمودار 4-15: ارزیابی نظرات پاسخگویان نسبت به گویه1166

نمودار 4-16: ارزیابی نظرات پاسخگویان نسبت به گویه1267

نمودار 4-17: ارزیابی نظرات پاسخگویان نسبت به گویه1368

نمودار 4-18: ارزیابی نظرات پاسخگویان نسبت به گویه1469

نمودار 4-19: ارزیابی نظرات پاسخگویان نسبت به گویه1570

نمودار 4-20: ارزیابی نظرات پاسخگویان نسبت به گویه1671

نمودار4-21: ارزیابی سطح خلاقبت و نوآوری در تولید ظروف سنتی72

نمودار4-22: ارزیابی سطح کیفیت تولید و ساخت ظروف سنتی73

نمودار4-23: ارزیابی سطح رضایت مشتریان74

Abstract111