لایحه قانون مجازات اسلامی
مقدمه
* باب اول: كلیات
فصل اول: تعاریف و قلمرو اعمال مجازات
* فصل دوم : تقسیم بندی مجازاتها و جرایم
* فصل سوم: حدود مسئولیت كیفری
* فصل چهارم: موانع مسئولیت كیفری
* فصل پنجم: تخفیف،تعویق، تعلیق مجازات وآزادی مشروط
* فصل ششم: سقوط مجازات و زوال محكومیت كیفری
* باب دوم: حدود
* باب سوم: قصاص
فصل اول: قواعد عمومی
* فصل دوم: قصاص نفس
* فصل سوم: قصاص عضو
* باب چهارم:دیات
فصل اول: قواعد عمومی
* فصل دوم : مقادیر دیات
لایحه قانون مجازات اسلامی
مقدمه
وظیفهحكومت در تضمین امنیت در جنبههای مختلف زندگی اشخاص و توجه به مصالح جامعه با ابزار قانون، به ویژه قانون جزا اعمال میگردد و مباحث مرتبط با حقوق جزا به لحاظ مبانی كلان آن، ایجاب مینماید مقنن در تدوین قانون مجازات با شالودههای فكری و سیاستهای منبعث از آن همراه گردد.
نظر به این كه مقدمه قانون اساسی قانونگذار را مكلف به رعایت ضابطههای مدیریت اجتماعی بر مبنای قرآن و سنت نموده و اصل دوم این قانون نیز حكومت را بر پایه ایمان به خدای یكتا و وحی الهی استوار دانسته است، توجه به اجتهاد مستمر فقهای عظام در تدوین قوانین، بهویژه قانون مجازات ضروری است.
در این راستا تدوین قانون دایمی مجازات اسلامی طبق بند دو اصل 158 قانون اساسی در دستور كار قوه قضاییه قرار گرفت و آسیبشناسی قوانین موجود در انطباق با مبانی فقهی با توجه به مباحث نظری و رویكرد اجرایی، به منظور شناخت ابهامها، خلأها و نقایص قوانین صورت پذیرفت. بررسی رویهقضایی شامل آرای وحدت رویه هیئت عمومی دیوان عالی كشور، بخشنامهها و دستورالعملهای صادره از مراجع عالی قضایی، نظریههای مشورتی اداره حقوقی قوهقضاییه و رویه قضات از یك سو و اخذ سیاستهای كلان نظام در امور قضایی مصوب سال1381 مقام معظم رهبری ، مبانی و مقاصد نظام جزای اسلامی، مباحث و رویكردهای نوظهور در سیاست های كیفری و دیدگاههای فقها، استادان حقوق و پژوهشگران از سوی دیگر زیربنای تدوین مواد این لایحه قرار گرفت.
كارآمدی قانون مجازات اسلامی به سه ویژگی كاركرد محوری كیفر، بیان كنندگی ارزشها و حمایت از اقشار مختلف جامعه به طور متناسب وابسته است و این سه ویژگی در راستای سیاستهای تربیتی و اصلاحی دین مبین اسلام و اهداف حكومت در قانون اساسی كه همان احیای قسط و عدل و بازگشت به آموزههای اسلامی به منظور حركت به سوی ارزشهای والای انسانی و الهی است، منتج خواهد شد.
لایحه قانون مجازات اسلامی با توجه به راهكارهای مذكور و برمبنای سیاستجنایی اسلام تدوین گردیده كه از جمله این سیاستها میتوان به اصلاح مجرم، فردی كردن مجازاتها، توجه به اقدامات تأمینی در كنار مجازاتها، حفظ حقوق شهروندی و سیاستهای بشر دوستانه، حفظ حقوق متهم و حمایت از خانواده وی، حفظ حقوق بزه دیده وسعی در ترمیم آثار جرم، توجه به نقش مصالحه و حكمیت در حقالناس، قاطعیت، شدت و سرعت در برخورد با جرایم سالب امنیت ملی و آسایش عمومی، حمایت از سیاستهای كلان اقتصادی و اجتماعی با هدف حفظ حقوق عامه و مبارزه با مفاسد در این حوزهها، حبس زدایی و استفاده از كیفرهای عادلانه و هدفمند و محدود كردن حوزه كیفری با جرم زدایی و استفاده از ممنوعیتها و ضمانت اجراهای انتظامی، انضباطی، اداری و صنفی اشاره كرد.
اعمال این سیاستها با به كارگیری اصول قانون نویسی از جمله برخورداری مواد از صراحت و شفافیت، تفكیك مقررات عمومی از اختصاصی، رعایت نظم منطقی در ترتیب فصول و مواد و اخذ رویه واحد در انشای آن مورد نظر تدوین كنندگان لایحه بوده است.
لایحه قانون مجازات اسلامی در پنج باب، كلیات، حدود، قصاص، دیات و مجازاتهای تعزیری و بازدارنده تنظیم گردیده كه در باب كلیات، اصول كلی قابل اعمال در ابواب دیگر شامل تعاریف و قلمرو اعمال مجازات، مبنای مسئولیت كیفری و شخصی بودن مجازات، تقسیم بندی جرایم و مجازاتها بر اساس مبانی اسلامی، حدود مسئولیت كیفری و موانع آن، جهات تخفیف مجازات و شرایط آزادی مشروط، تعویق، تعلیق و زوال محكومیت كیفری مورد توجه قرار گرفته است.
مستثنی نمودن جرایم علیه امنیت داخلی و خار جی و جرایم مهم از شمول محدودیتهای اصل سرزمینی بودن جرایم و مجازاتها، توسعه محدوده اقدامات تأمینی و تربیتی و مجازاتهای جایگزین حبس، تعیین جرایم مشابه و همچنین میزان تشدید مجازات در مبحث تعدد و تكرار جرم، تعدیل مسئولیت كیفری آمر و مأمور، مسئولیت پذیری كیفری اشخاص حقوقی، تكمیل مقررات تعلیق، درج موارد سقوط مجازاتها در فصلی مجزا و فردی كردن قضایی مجازاتها و توسعه اختیارات دادگاه در جرایم تعزیری و بازدارنده، برخی از نوآوریهای لایحه در باب كلیات است.
تدوین اصول كلی در خصوص مسئولیت مرتكب در باب حدود و انواع آن، تعدد و تكرار جرم، تخفیف و تبدیل مجازاتهای حدی و موارد سقوط آن در این لایحه مورد توجه خاص قرار گرفته و همین رویه در باب قصاص با درج تعریف جرایم عمدی، شرایط و قواعد عمومی قصاص، شركت، معاونت و شروع به جنایت در مباحثی مجزا اتخاذ شده است.
به منظور اعطای ماهیت جبران خسارت به دیه در كنار جنبه كیفری آن، تلفیق و تنظیم قواعد عمومی دیه و ارش و توضیح مسئولیت بیت المال در پرداخت دیه، در باب دیات موادی متناسب در این لایحه پیشنهاد شده است و در بخش تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده نیز توجه به سیاست جرم زدایی، تعدیل مجازاتها با هدف اصلاح مجرم و پیشگیری از جرم و حمایت از سیاستهای كلان اقتصادی و اجتماعی نظام جمهوری اسلامی ایران مدنظر بوده است.
در پایان امید است تدوین این لایحه كه حاصل تلاش های بشری است و مصون از عیب و نقص نبوده و بیتردید اعمال آن در بوته آزمایش و همچنین تحولات اجتماعی بستر مناسبی برای رفع معایب و تقویت محاسن آن خواهد بود، مورد رضای حق تعالی قرار گیرد.
باب اول:کلیات
فصل اول: تعاریف و قلمرو اعمال مجازات
مبحث اول: تعریف قانون مجازات
ماده 1-111: قانون مجازات اسلامی مجموعه مقررات كیفری حاكم برجرایم و مجازاتهای شرعی است که بر جرایم خاص مقرر شده (حدود، قصاص، دیات) همچنین مجازاتهای تعزیری و بازدارنده و اقدامات تأمینی و تربیتی است كه درقانون بر عموم جرایم مقرر گردیده است.
ماده 2-111: جرم عبارت است از فعل یا ترک فعلی که قانون آن را ممنوع کرده و برای آن مجازات در نظر گرفته باشد و از طرف شخص مسئول ارتکاب یابد. شرایط و موانع مسئولیت را قانون مشخص میکند.
ماده 3-111: تقصیر مبنای مسئولیت کیفری است که از فاعل مختار سر میزند و این مسئولیت شخصی است و مسئولیت جزایی به خاطر عمل دیگری در صورتی ثابت است که شخص مسئول اعمال دیگری باشد یا نوعی تقصیرو سهل انگاری در رابطه با عمل ارتکابی از او سر زده باشد.
مبحث دوم: قلمرو اجرای قانون مجازات در مكان
ماده1-112: قوانین جزایی درباره تمامی كسانی كه درقلمرو حاكمیت زمینی، دریایی وهوایی جمهوری اسلامی ایران مرتكب جرم شوند، اعمال میگردد؛ مگرآنكه به موجب قانون ترتیب دیگری مقررشده باشد.
ماده2-112: هرگاه قسمتی ازجرم درایران واقع ونتیجه آن درخارج ازقلمرو حاكمیت ایران حاصل شود یا قسمتی از جرم درخارج ونتیجه آن درایران حاصل گردد، درحكم جرم واقع شده در ایران است.
ماده3-112: هرایرانی یا بیگانهای كه درخارج ازقلمرو حاكمیت ایران مرتكب یكی ازجرایم زیر ویا جرایمی كه در قوانین خاص مقررشده است، گردد، صرفنظر از قوانین كشور محل ارتكاب جرم، طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران محاكمه ومجازات میشود و هرگاه رسیدگی به این جرایم درخارج ازایران به صدور حكم محكومیت و اجرای آن منجرشده باشد، دادگاه ایران درتعیین مجازاتهای تعزیری و بازدارنده میزان محكومیت اجرا شده را بهاین طریق احتساب میكند:
1- اقدام علیه حكومت، استقلال، امنیت داخلی وخارجی وتمامیت ارضی كشور جمهوری اسلامی ایران
2- جعل فرمان یا دستخط یا مهر یا امضای مقام رهبری و یا استفاده ازآن
3- جعل نوشته رسمی رئیسجمهوری، رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس قوه قضاییه، دبیر شورای نگهبان، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، رئیس مجلس خبرگان، معاونان رئیسجمهوری، رئیس دیوان عالی كشور، دادستان كل كشور و هریك از وزیران یا استفاده از آن
4- جعل احكام وقرارهای مراجع قضایی یا استفاده از آنها
5- جعل اسكناس رایج جمهوری اسلامی ایران یا اسناد بانكی مانند براتهای قبولشده ازطرف بانكها یا چكهای صادرشده ازطرف بانكها یا اسناد تعهدآور بانكها وهمچنین جعل اسناد خزانه و اوراق قرضه و مشاركت صادر یا تضمین شده ازطرف دولت یا شبیهسازی وهرگونه تقلب درمورد سكههای رایج داخلی.
لایحه قانون مجازات اسلامی
این فایل با تخفیف ویژه به مبلغ 14,000 تومان میباشد که بلافاصه بعد از پرداخت میتوانید آن را دانلود کنید. تعداد صفحات لایحه قانون مجازات اسلامی 38 صفحه است. همچنین این فایل با فرمت doc قابل اجرا میباشد. برای خرید و دانلود روی دکمه زیر کلیک کنید.
تخفیف ویژه به مدت محدود فقط تا فردا یکشنبه 11 آذر
25
هزار تومان
14
هزار تومان
سوالات احتمالی شما درباره لایحه قانون مجازات اسلامی
چطور میتونم فایل لایحه قانون مجازات اسلامی رو دریافت کنم؟
برای خرید و دانلود این فایل میتونید دکمه سبز رنگ خرید و دانلود فوری کلیک کنید و بلافاصله بعد از پرداخت، لینک دانلود لایحه قانون مجازات اسلامی براتون نمایش داده میشه و میتونید فایل رو دانلود کنید.
این فایل چطوری به دست من میرسه؟
بعد از خرید به صورت اتوماتیک، لینک دانلود فایل لایحه قانون مجازات اسلامی برای شما نمایش داده میشه و میتونید دانلود و استفاده کنید.
قیمت لایحه قانون مجازات اسلامی چقدر هست؟
در حال حاضر قیمت این فایل با تخفیف ویژه 14 هزار تومان هست.
برچسب ها:
Nov 28, 2019 - تهران- ایرنا- معاون حقوقی قوه قضاییه از اهتمام این معاونت برای تهیه و تدوین لایحه اصلاح کتاب پنجم تعزیرات قانون مجازات اسلامی با رویکرد «قابل ...
غلامحسين الهام سخنگوی دولت محمود احمدی نژاد اعلام کرده است که لايحه قانون مجازات اسلامی روز سه شنبه بيست و د...
Feb 27, 2008 - طبق ماده ۲۲۵ لايحه پيشنهادی قانون مجازات اسلامی، برای مردانی که در خانواده مسلمان متولد شده و از اسلام برگشته اند (مرتد شده اند) مجازات مرگ و برای زنان ...
Nov 16, 2019 - معاون حقوقی قوه قضائیه در مجلس گفت: لایحه بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی تا نیمه اول سال آینده تدوین میشود.
Jul 22, 2016 - کاظم پور در تشریح آخرین لایحه اصلاح قانون مجازات اسلامی گفت: اداره کل تدوین لوایح و مقررات معاون حقوقی قوه قضائیه آسیب شناسی این قانون را در ...
Nov 16, 2019 - حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق گفت: لایحه بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی تا نیمه اول سال آینده تدوین میشود. به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری ...
Jan 14, 2019 - اسلامی است و سپس جامعه وارد نماید. ب- عدم تناسب جرم و مجازات در لایحه رفع خشونت علیه زنان ترویج خشونتهای شدید بدون مبنای شرعی و قانونی با ...
Mar 8, 2016 - قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 دارای نقاط قوت فراوانی است و ابهامات و نواقص بسیاری را از قانون سابق رفع نموده و به اجرای صحیح تر و ضابطه مندتر ...
Sep 14, 2019 - این لایحه که ابتدا در ۹۲ ماده تنظیم شده بود، با حذف ۴۱ ماده از آن به دلیل «همپوشانی با مواد قانون مجازات اسلامی و آیین دادرسی» در نهایت به ۵۲ ماده تقلیل ...
تناقض اساسی لایحه «تامین امنیت زنان دربرابر خشونت» با قوانین کشور. یک وکیل دادگستری گفت: این لایحه جدا از قانون مجازات اسلامی و قانون مدنی تدوین شده و با ...
Jul 14, 2012 - لايحه قانون مجازات اسلامي با حضور مسئولان قضايي ، اساتيد حوزه و دانشگاه در مشهد مورد بررسي قرار گرفت. به گزارش ايسنا - منطقه خراسان، لايحه ...
ﻻﻳﺤﻪ ﻗﺎﻧﻮن ﻣﺠﺎزات اﺳﻼﻣﻲ. ﺻﻔﺤﻪ. 7 www.sdil.org. ﺗﺒﺼﺮه. :3. در ﺻﻮرﺗﻲ ﻛﻪ ﺛﺎﺑﺖ ﺷﻮد ﻣﺤﻜﻮم ﻋﻠﻴﻪ ﻗﺒﻞ از ﺻﺪور ﺣﻜﻢ ﻗﻄﻌﻲ اﻋﺴﺎر داراي. ﻣﻼﺋﺖ. ﺑﻮده و آن را از دادﮔﺎه ﻣﺨﻔﻲ داﺷﺘﻪ ﺑﻪ ﺟﺰاي ﻧﻘﺪي ﺑﻪ ﻣﻴﺰان. 2.
Jan 6, 2013 - به گفته یک مقام مسئول در قوه قضائیه ایران برپایه لایحه جدید قانون مجازات اسلامی، دیه زن با مرد "برابر" میشود. به گزارش خبرگزاری فارس امروز ...
Jun 1, 2020 - ... به تمامیت جسمی و روانی کودکان و جرم علیه کودکان، همان اعتراضی است که در ماجرای رومینا نسبت به احکام قصاص در قانون مجازات اسلامی بیان می شود.
May 27, 2020 - در قانون مجازات اسلامی نیز مجازاتی برای مرتکبین جرایم علیه کودکان پیشبینی کرده است که در موارد قتل، ضرب و جرح و سایر جرایم، مقررات قصاص، ...
Dec 5, 2018 - به گزارش ایرنا، در زمان حاضر قوانین و مواد قانونی متعددی در رابطه با خشونت علیه زنان وجود دارد که چند ماده قانونی در قانون مجازات اسلامی از جمله آنها است.
Jul 15, 2020 - خبرگزاري فارس: سخنگوي دولت از تقديم لايحه مجازات اسلامي به مجلس با قيد يك فوريت خبر داد.
Semantic Scholar extracted view of "مسؤولیت کیفری اشخاص حقوقی در لایحه قانون مجازات اسلامی" by وحید اشتیاق.
Jan 30, 2019 - یک کارشناس حقوقی با بیان اینکه لایحه تامین امنیت زنان قانون کشور را نقض کرده است، گفت: این لایحه به سیاست حبس زدایی توجه نداشته و جرم و ...