توضیحات کامل :

نیشکر از گیاهان مهم قندی است که کشت و کار آن سابقه طولانی دارد. ساقه نیشکر دارای 14 تا 17 درصد ساکارز بوده از ساقه نیشکر در تهیه کاغذ و مقوای ساختمانی و همچنین بعد از استخراج قند ملاس ملاس و تفاله ان به عنوان محصول جانبی که که از آنها به ترتیب در تهیه الکل و تغذیه دام استفاده میشود. سابقه کشت این گیاه حدود 600 سال قبل از میلاد در گینه و اندونزی و هند گزارش شده است. اسکندر در بازگشت از هندوستان آن را به اروپا برد. امکان این است که قبل از اسلام نیشکر در عربستان و ایران و مصر کشت میشده است. حکومت های اسلامی در نیشکر کاری و شکر گیری از نیشکر در ممالک تحت تصرف خود سهم بسزایی داشته اند. به هر حال در اکثر کتابهای تاریخی ایرانیان را اولین مردمی میدانند که از نیشکر شکر استخراج کرده اند. کشت نیشکر در خوزستان 700 تا 800 سال قبل از میلاد رواج داشته و کلمه خوزستان به معنی شکرستان میباشد. کشت نیشکر در خوزتستان آنقدر زیاد بوده که خلفای عباسی روزانه هزار دینار به عنوان مالیات از نیشکر کاران عاید داشته اند. آغاز فعالییت برای کشت نیشکردر خوزستان در سال 1316 الی 1318 بوده ولی شروع جنگ جهانی و کارشکنی شرکت نفتی سابق ایران و انگلیس باعث عدم رسیدگی به این فعالییت شد. با همکاری FAO در سال 1330 برنامه کشت نیشکر در خوزستان پایه گذاری شد و تا امروز ادامه داشته بطوریکه در حال حاضر برنامه توسعه نیشکر یکی از بزرگترین طرح های ملی ایران است. سطح زیر کشت این محصول در سال 1365 به مقدار 28000 هکتار با متوسط عملکرد 83 تن ساقه در هکتار بوده.

فهرست مطالب

مقدمه. 4

چکیده. 5

نیشکر. 6

سازگاری: 6

مورفولوژی نیشکر. 7

کود شیمیایی: 9

کنترل علفهای هرز: 10

آفات و امراض: 10

خواص پژشكی نیشكر. 13

خاكشناسی نیشكر. 14

2-  روش های بكارگرفته شده. 20

3- نتایج حاصله. 22

مورد بررسی.. 26

نتیجه گیری: 29

مراكز كشت چغندر قند ونیشكر : 32

وضعیت تولید ومصرف شكر. 33

طرح نیشکر و تالاب شادگان.. 34

تجارت جهانی شكر : 39

انواع مختلف شکر. 40

شكر تصفیه شده 10 : 41

شكر دو بار تصفیه شده : 41

شكر خام : 41

قند پرسی : 41

شكر قهوه ای : 41

شكر متبلور تصفیه نشده : 41

الکل.. 42

گاز کربنیک مایع و یخ خشک... 43

پساب تخمیر. 43

مراحل تولید شکر. 44

برداشت و انبار كردن نیشكر. 44

شستشوی نیشكر. 45

عصاره گیری از نیشكر. 45

استفاده از فرایند انتشار برای عصاره گیری از نیشكر (Diffusion process). 47

توزین شربت خام. 48

آهك زنی به شربت خام نیشكر (Liminig of cane juice). 49

تغلیظ شربت.. 51

طباخی برای تولید شكر خام. 51

تصفیه شكر خام. 52

آفیناسیون شكر خام (Affination of raw sugar). 53

حل كردن شكر خام(Melting). 54

تصفیه شربت شكر خام. 54

2 -تصفیه شكر خام با شیر آهك و گاز كربنیك... 55

طباخی برای تولید شكر سفید. 56

آب مصرفی در کارخانه های تولید شکر. 57

منبع تامین آب مصرفی کارخانه : 66

کوره بخار : 66

نقش شکر در الودگی در صنایع غذایی.. 69

منابع