توضیحات کامل :

بررسی اثرات متقابل آب و ازت برکمیت و کیفیت محصول گوجه فرنگی در سیستم آبیاری قطره ای

 

ازت بیش از هر عنصری مورد مطالعه علمای تغذیه گیاهی قرار گرفته است. حدود 78% حجم اتمسفر را ازت ملکولی (N2) تشکیل می دهد که ستونی از اتمسفر به مساحت یک هکتار، وزنی معادل 72هزار تن را شامل می گردد اما گیاهان سبز قادر نسیتند از این منبع عظیم ازتی مستقیما استفاده نمایند و تنها به مقدار بسیار جزئی بسته به شرایط و فاکتورهای متعدد، بعضی از گیاهان قادر به استفاده از آن می باشند.

فاکتورهای افزاینده ازت به خاک بجز کودهای شیمیایی بسیار محدود می باشند. چون از طریق تثبیت در مناطق حاره 100-25 کیلو گرم در هکتار در سال و از طریق باران 20- 1 کیلو گرم در هکتار در سال و مواد پوسیده حیوانی و گیاهی 25 کیلو از هر تن بتدریج و درصورت مرطوب باقی ماندن آن به خاک اضافه می کنند بنابراین عمده ترین راه برای جبران کمبود ازت استفاده از کودهای شیمیایی است.

 

فهرست مطالب

فصل اول: مقدمه و کلیات 

1- مقدمه                                                                                             1

1-1- مبدا و تاریخچه  انتشار گوجه فرنگی                                                       7

1-2-گیاه شناسی گوجه فرنگی                                                                    8

1-3- احتیاجات آب و هوایی گوجه فرنگی                                                      10

1-4- مقدار آب مورد نیاز گوجه فرنگی                                                          12

1-5- ارزش غذایی گوجه فرنگی                                                                 13

1-6- جنبه های اقتصادی گوجه فرنگی                                                         14

1-7- عناصر غذایی مورد نیاز گوجه فرنگی                                                     17

1-7-1- نیاز گوجه فرنگی به ازت                                                                19

1-7-2- نیاز گوجه فرنگی به فسفر                                                              20

1-7-3- نیاز گوجه فرنگی به پتاسیم                                                            22

1-7-4- نیاز گوجه فرنگی به کلسیم                                                             24

1-7-5- نیاز گوجه فرنگی به منیزیم                                                            25

1-7-6- نیاز گوجه فرنگی به گوگرد                                                              26

1-7-7- نیاز گوجه فرنگی به روی                                                               27

1-7-8- نیاز گوجه فرنگی به آهن                                                               28

1-2-7- نیاز گوجه فرنگی به منگنز                                                              29

1-2-7- نیاز گوجه فرنگی به مس                                                               29

فصل دوم: مروری برتحقیقات گذشته

2-1- اهمیت ازت و حساسیت گوجه فرنگی به آن                                             31

2-2- نمونه برداری صحیح خاک و تجزیه آن                                                   38

2-2-1- تجزیه خاک                                                                              39

2-3- خصوصیات کیفی گوجه فرنگی                                                            40

 فصل سوم: مواد  و روش ها

 

                                                                                                                                   

3-1- مشخصات محل وروش اجرای طرح                                                       44

3-2- طرح آزمایش مورد استفاده                                                                45

3-3- انتخاب بذر، زمین و انتقال نشاء گوجه فرنگی                                            47

3-4- تیمارهای کودی و عملیات آبیاری و کوددهی                                            48

3-5- یادداشت برداری ها                                                                         48

3-6- عملیات آزمایشگاهی خاک، برگ و میوه                                                  49

3-6-1-آزمایش های مربوط به خاک                                                            50

3-6-2-نمونه برداری و تجزیه برگ                                                              50

3-7- آزمایش های مربوط به خصوصیات کیفی گوجه فرنگی                                 51

3-8-اندازه گیری های مربوط به خصوصیات کمی گوجه فرنگی                              51

3-9- بررسی عناصر باقیمانده در خاک بعد از برداشت محصول گوجه فرنگی               52

3-10-تجزیه آماری                                                                                52

فصل چهارم:نتایج و بحث و پیشنهادها

4-1-بررسی نرمال بودن داده ها                                                                  53

4-2-تجزیه واریانس داده                                                                          53

4-3-نتایج تجزیه آزمایشگاهی خاک و آب                                                      55

4-3-1- نتایج تجزیه فیزیکو شیمایی خاک                                                     55

4-3-2-نتایج تجزیه شیمایی آب                                                                 55

4-4-نتایج حاصل از تاثیر مقادیر آب و ازت و تاثیر متقابل آنان بر عملکرد گوجه فرنگی    56

4-5- نتایج حاصل از تاثیر مقادیر آب و ازت و تاثیر متقابل آنان بر وزن میوه گوجه فرنگی 60

4-6- نتایج حاصل از تاثیر مقادیر آب و  ازت و تاثیر  متقابل آنان بر کارایی مصرف آب  در

       گوجه فرنگی                                                                                63

4-7- نتایج حاصل از تاثیر مقادیر آب و ازت و تاثیر متقابل آنان بر میزان ویتامین c

       گوجه فرنگی                                                                                 67

4-8- نتایج حاصل از تاثیر مقادیر آب و ازت و تاثیر متقابل آنان بر میزان اسیدیته

       گوجه فرنگی                                                                                 70

4-9- نتایج حاصل از تاثیر مقادیر آب و ازت و تاثیر متقابل آنان بر نیترات موجود در

       آب میوه گوجه فرنگی                                                                      73

4-10- نتایج حاصل از تاثیر مقادیر آب و ازت و تاثیر متقابل آنان بر غلظت نیترات

         موجود در خاک                                                                            76

4-11- نتایج حاصل از تاثیر مقادیر آب و ازت و تاثیر متقابل آنان بر درصد ازت برگ

          گوجه فرنگی                                                                              79

4-12- نتایج حاصل از تاثیر مقادیر آب و ازت و تاثیر متقابل آنان بر کلروفیل برگ

         گوجه فرنگی                                                                               81

4-13- نتایج حاصل از تاثیر مقادیر آب و ازت و تاثیر متقابل آنان بر میزان مواد جامد

       محلول درعصاره گوجه فرنگی                                                                     84                                                                  

4-14- نتایج حاصل از تاثیر مقادیر آب و ازت و تاثیر متقابل آنان بر بر PH گوجه فرنگی 87

5- نتیجه گیری کلی و پیشنهادها

5-1- نتایج حاصله                                                                                  90

5-1-1- نتایج حاصل از تاثیر مقادیر مختلف ازت و اب و تاثیر متقابل آنان بر عملکرد

           گوجه فرنگی                                                                                      90

5-1-2- نتایج حاصل از تاثیر مقادیر مختلف ازت و اب و تاثیر متقابل آنان بر وزن میوه 

           گوجه فرنگی                                                                                      91

5-1-3- نتایج حاصل از تاثیر مقادیر مختلف ازت و اب و تاثیر متقابل آنان بر روی کارایی مصرف آب گوجه فرنگی                                                                                  91

5-1-4- نتایج حاصل از تاثیر مقادیر مختلف ازت و اب و تاثیر متقابل آنان بر روی ویتامین ث 

           گوجه فرنگی                                                                                      92

5-1-5- نتایج حاصل از تاثیر مقادیر مختلف ازت و اب و تاثیر متقابل آنان بر کلروفیل در

          برگ گوجه فرنگی                                                                                 92

5-1-6- نتایج حاصل از تاثیر مقادیر مختلف ازت و آب و تاثیر متقابل آنان بر میزان مواد

           جامد محلول در عصاره گوجه فرنگی                                                          93

5-1-7- نتایج حاصل از تاثیر مقادیر مختلف ازت و اب و تاثیر متقابل آنان بر PH

           گوجه فرنگی                                                                                      93

5-1-8- نتایج حاصل از تاثیر مقادیر مختلف ازت و اب و تاثیر متقابل آنان بر میزان اسیدیته

           گوجه فرنگی                                                                                      93

5-1-9- نتایج حاصل از تاثیر مقادیر مختلف ازت و اب و تاثیر متقابل آنان بر غلظت نیترات

           موجود در خاک                                                                                  94

2-5- پیشنهادها                                                                                            95

-فهرست منابع                                                                                     97

 فهرست جداول

جدول 1-1- معدودی از ترکیبات شیائی تشکیل دهنده گوجه فرنگی رسیده                   14

جدول 1-2 -آمار سطح زیر کشت محصولات سالانه استان بوشهر سال زراعی 89-88     16

جدول 3-1- برخی از خصوصیات فیزیکو  شیمیائی خاک قبل از اجرای طرح               45

جدول 3-2- برخی از خصوصیات آب آبیاری                                                   45

جدول 3-3-تیمار آبیاری در  تیمارهای مختلف و بارندگی موثر در سالهای مختلف         47

جدول 4-1-تجزیه واریانس شاخص  های مورد مطالعه گیاه گوجه فرنگی                   54

جدول 4-2- خصوصیات فیزیکو شیمیایی خاک قبل از کاشت گوجه فرنگی                55

جدول 4-3- مشخصات شیمیائی آب آبیاری گوجه فرنگی سال زراعی 79-78              56

جدول 4-4- تاثیر میزان آب وازت بر کلروفیل گوجه فرنگی                                   58

جدول 4-5- تاثیر میزان آب و ازت بر وزن میوه گوجه فرنگی                                 61

جدول 4-6- تاثیر میزان آب و ازت بر وزن میوه گوجه فرنگی                                 65

جدول 4-7- تاثیر میزان آب و ازت بر کارائی مصرف آب در گوجه فرنگی                   68

جدول 4-8- تاثیر میزان آب و ازت بر ویتامین c گوجه فرنگی                               71

جدول 4-9- تاثیر میزان آب و ازت بر  ازت میوه گوجه فرنگی                               74

جدول 4-10- تاثیر میزان آب وازت برمقدار نیترات خاک در عمق 30-0سانتی متری خاک 77

جدول 4-11- تاثیر میزان  آب و ازت بر درصد ازت برگ گوجه فرنگی                      79

جدول 4-12- تاثیر میزان آب و ازت بر کلروفیل گوجه فرنگی                                82

جدول 4-13- تاثیر میزان آب و ازت بر TSS گوجه فرنگی                                   85

جدول 4-14- تاثیر میزان آب و ازت بر PH گوجه فرنگی                                    88

فهرست نمودارها

نمودار 4-1- تاثیر سطوح مختلف آب آبیاری بر عملکرد محصول    58

نمودار 4-2- تاثیر سطوح مختلف نیتروژن بر عملکرد محصول                                     59

نمودار 4-3- تاثیر نیتروژن بر عملکرد محصول در سطوح مختلف آبیاری                         59

نمودار 4-4- تاثیر سطوح مختلف آب آبیاری بر میانگین وزن میوه                                62

نموداار 4-5- تاثیر سطوح مختلف نیتروژن بر میانگین وزن میوه                                  62

نمودار 4-6- تاثیر نیتروژن بر میانگین وزن میوه در سطوح مختلف آبیاری                       63

نموار 4-7- تاثیر سطوح مختلف آب آبیاری بر کارائی مصرف آب                                  65

نمودار 4-8- تاثیر  سطوح مختلف نیتروژن بر کارائی مصرف آب                                  66

نمودار 4-9- تاثیر نیتروژن بر کارائی مصرف آب در سطوح مختلف آبیاری                        66

نمودار 4-10- تاثیر سطوح مختلف آب آبیاری بر ویتامین ث میوه                                68

نمودار 4-11- تاثیر سطوح مختلف نیتروژن بر ویتامین ث میوه                                   69

نمودار 4-12- تاثیر نیتروژن بر ویتامین ث میوه در سطوح مختلف آبیاری                       69

نمودار 4-13- تاثیر سطوح مختلف آب آبیاری بر اسیدیته میوه                                   71

نمودار 4-14- تاثیر سطوح مختلف نیتروژن بر اسیدیته میوه                                      72

نمودار 4-15- تاثیر نیتروژن بر اسیدیته میوه در سطوح مختلف آبیاری                          72

نمودار 4-16- تاثیر سطوح مختلف آبیاری بر غلظت نیترات میوه                                 74

نمودار 4-17- تاثیر سطوح مختلف نیتروژن بر غلظت نیترات میوه                                75

نمودار 4-18- تاثیر نیتروژن بر غلظت نیترات در میوه در سطوح مختلف آبیاری                75

نمودار 4-19- تاثیر سطوح مختلف آبیاری بر غلظت نیترات در خاک                             77

نمودار 4-20- تاثیر سطوح مختلف نیتروژن بر غلظت نیترات در خاک                           78

نمودار 4-21- تاثیر نیتروژن بر غلظت نیترات در خاک در سطوح مختلف آبیاری               78

نمودار 4-22- تاثیر سطوح مختلف آب آبیاری بر غلظت ازت در برگ                            80

نمودار 4-23- تاثیر سطوح مختلف نیتروژن بر غلظت ازت در برگ                               80

نمودار 4- 24- تاثیر نیتروژن بر غلظت ازت در برگ در سطوح مختلف آبیاری                  81

نمودار 4-25- تاثیر سطوح مختلف آبیاری بر کارائی مصرف آب                                   83

نمودار 4-26- تاثیر سطوح مختلف نیتروژن بر کارائی مصرف آب                                 83

نمودار 4-27- تاثیر نیتروژن بر کارائی مصرف آب در سطوح مختلف آبیاری                     84

نمودار 4-28- تاثیر سطوح مختلف آب آبیاری بر مواد جامد محلول                               86

نمودار 4-29- تاثیر سطوح مختلف نیتروژن بر مواد جامد محلول                                  86

نمودار 4-30- تاثیر نیتروژن بر مواد جامد محلول در سطوح مختلف آبیاری                      87

نمودار 4-31- تاثیر سطوح مختلف آب آبیاری بر پ هاش میوه                                   88

نمودار 4-32- تاثیر سطوح مختلف نیتروژن بر پ هاش میوه                                      89

نمودار 4-33- تاثیر نیتروژن بر پ هاش میوه در سطوح مختلف آبیاری                          89