بررسی اقتصاد روستایی با تاکید بر کشاورزی

بررسی اقتصاد روستایی با تاکید بر کشاورزی

این فایل با تخفیف ویژه به مبلغ 43,500 تومان می‌باشد که بلافاصه بعد از پرداخت میتوانید آن را دانلود کنید. تعداد صفحات بررسی اقتصاد روستایی با تاکید بر کشاورزی 89 صفحه است. همچنین این فایل با فرمت doc قابل اجرا می‌باشد. برای خرید و دانلود روی دکمه زیر کلیک کنید.

تخفیف ویژه به مدت محدود فقط تا فردا جمعه 14 اردیبهشت


57 هزار تومان 44 هزار تومان

پشتیبانی: 09374433704


هدف از این پایان نامه بررسی اقتصاد روستایی با تاکید بر کشاورزی می باشد

دانلود پایان نامه رشته کشاورزی

بررسی اقتصاد روستایی با تاکید بر کشاورزی

 
 
قابل استفاده برای گروه اقتصاد
 
 
چکیده:
اقتصاد روستایی شاخه ای از اقتصاد است که با اقتصاد کشاورزی وابستگی متقابل دارد و در کلیت ، خود جزئی از اقتصاد ملی است. هر گونه تغییری در اقتصاد ملی باعث تغییر در اقتصاد روستایی خواهد شد. اقتصاد روستایی با اقتصاد کشاورزی دارای وجه تمایز است. زیرا در اقتصاد روستایی با مسائل فردفرد روستائیان سرو کار دارد اما اقتصاد کشاورزی به مشکلات یک کشور و یا یک واحد کشاورزی به صورت کلی رسیدگی می کند. "اقتصاد روستایی علمی است که از عوامل مختلف طبیعی، اقتصادی، اجتماعی ، سیاسی ، مالی ، تجاری و صنعتی که در وضع یک واحد کشاورزی روستایی موثر است ، بحث نموده و راه و روش اداره ، طرق استفاده و رفع نیازهای کشاورزی را با ذکر نواقص و مشکلات بیان می کند. " 
 
در اقتصاد کشور، کشاورزی و روستا در طول دوره های تاریخی بخصوص دورانی که نفت و گاز مورد بهره برداری قرار نگرفته بود، از اهمیت زیادی برخوردار بوده است. تقاضای روز افزون به مواد غذایی و اهمیت استراتژیک آن، اهمیت مواد خام کشاورزی به عنوان زمینه رشد صنعت، نقش فراورده های کشاورزی و گیاهی در صادرات، استفاده از منابع پراکنده تولید در کشور و توزیع و پخش جمعیت در تمام مناطق کشور از جمله مهمترین دلایل نقش بسیار مهم کشاورزی در اقتصاد کشور است. از طرف دیگر در کشور ایران استقلال اقتصادی بدون توجه به روستا و کشاورزی امکان پذیر نیست. بنابر این، لازم است کشاورزی به عنوان محور برنامه های توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی قرار گیرد. محوریت کشاورزی و روستا در برنامه های توسعه به این معنی است که از بخشی نگری محض پرهیز شده و مناطق روستایی به عنوان مکانهای تولیدی مورد توجه جدی قرار گیرد و همه بخشهای اقتصادی در راستای تحقق اهداف توسعه ملی، به صورت هماهنگ و مکمل عمل کنند. 
 
 
 
کلمات کلیدی:

اقتصاد روستایی

توسعه اقتصادی روستا

عوامل موثر در اقتصاد روستایی

نقش کشاورزی در اقتصاد روستا

 
 
 
مقدمه
از دهه 1970 اقتصاد كشاورزی به طور اخص و اقتصاد روستایی به طور اعم  به عنوان عناصر پویا و پیشرو در استراتژی كلی توسعه مد نظر قرار  گرفته و توسعه كشاورزی شرط لازم برای تحقق توسعه قلمداد می گردد.  بدون توسعه كشاورزی و توسعه روستایی، رشد سایر بخش ها از جمله صنعت تحقق نخواهد یافت و موفقیت احتمالی كوتاه مدت آن نیز با عدم تعادلهای شدید در بازار كار، بازار كالا و خدمات ، بازار پول و بخش خارجی همراه خواهد بود، كه استمرار رشد صنعت را غیر ممكن می سازد.تا اواسط قرن 13 ه.ش، تولیدات كشاورزی بطور عمده در داخل كشور به مصرف می رسید. در زمان ناصرالدین شاه قاجار پای تجار خارجی به موجب امتیازهایی كه دولتهای متبوع آنها بدست آورده بودند، به ایران باز شد. از این پس به تدریج تولید برای بازار خارج جایگزین تولید برای مصرف داخلی گردید.
 
در برنامه های اول ، دوم و سوم قبل انقلاب بخش كشاورزی به ترتیب 25، 30 و 21.5 درصد از كل اعتبارات، سهم بسیار زیادی را به خود اختصاص داده بود. اما در برنامه چهارم و پنجم عمرانی با محور قرار گرفتن بخش صنعت، الگوی توسعه به نفع صنعت تغییر كرد و اعتبارات كشاورزی به شدت كاهش یافت به طوری كه سهم آن در برنامه چهارم 8.4 درصد و در برنامه پنجم، 5.9 درصد از اعتبارات بوده است. برنامه های عمرانی اول، دوم و سوم پس از انقلاب با هدف رشد و توسعه پایدار اقتصادی از راه محوریت بخش كشاورزی تنظیم شد. در برنامه اول 9.6 درصد از اعتبارات عمرانی به بخش كشاورزی و منابع طبیعی اختصاص یافت. در كنار آن نیز به تامین منابع آب توجه زیادی شد.
 
 توجه به بخش كشاورزی موجب شد در این دوره ارزش افزوده این بخش به حدود 6 درصد برسد. همچنین سهم بخش کشاورزی درGDP  در پایان برنامه حدود 21 درصد بوده است. در برنامه دوم 7.9 درصد از اعتبارات عمرانی به بخش كشاورزی و 10.5 درصد به منابع آب اختصاص یافت. در برنامه سوم هم  8.3 درصد از اعتبارات عمرانی به بخش كشاورزی و 10.3 درصد به منابع آب اختصاص یافت. به طور كلی در طی 30 سال گذشته سهم بخش كشاورزی از كل ارزش افزوده اقتصاد كشور بنا به دلایلی دارای فراز و نشیب هایی بوده است. تاثیر پذیر بودن از شرایط جوی، كم و زیاد شدن سهم درآمدهای نفتی از عمده ترین دلایل نوسان بوده است. سهم بخش كشاورزی در تولید ناخالص ملی در طی سالهای 75-1355 از حدود 17 درصد به حدود 27 درصد به قیمت های ثابت 1361 افزایش یافته است.  
براساس مندرجات قانون برنامه چهارم، سهم بخش كشاورزی در تولید ناخالص ملی در طی سالهای 80-1330 از حدود 20.8 درصد به حدود 21.7 درصد رسیده است. رشد متوسط این بخش طی سالهای مذکور 3.9 درصد بوده است.  
 
 
 
 
 
 
فهرست مطالب
 
كشاورزی و اقتصاد ملی 4
كشاورزی و توسعه روستایی 11

چالش‌های عمده توسعه روستایی 16

- جهانی‌شدن‌ اقتصاد و نظام‌های‌ تولید 18

- ‌ناپایداری‌ نظام‌های‌ تولید و بهره‌برداری‌ كشاورزی‌ 19

كشاورزی و توسعه اقتصادی روستا 24

فرایند تولید در بخش كشاورزی 30

مهاجرت و اقتصاد روستایی 35

نقش دولت در اقتصاد روستایی و كشاورزی 42

ضرورتهای دخالت دولت در بخش كشاورزی 43

علل عقب‌ ماندگی اقتصادی نواحی روستایی 45

علل درونی 47
ـ بالا بودن نرخ رشد‌ جمعیت 47
ـ  عدم دسترسی به امكانات عمومی: 48

ـ غلبه داشتن كشاورزی‌ سنتی به عنوان مهمترین بخش اشتغال و تولید 49

ـ  محدودیت منابع تولید‌ 50
ـ  عدم وجود قوه خلاقیت و ابتكار 51
ـ كمبود سرمایه‌ و كالاهای سرمایه‌ای 52
ـ كوچكی، تعدد وپراكندگی قطعات زراعی 52
عوامل بیرونی 55
ـ دو گانگی  و چند گانگی اقتصادی كشور 55
ـ عقب‌ ماندگی تكنولوژی 57
ـ نابرابری 57
ـ الگوهای توسعه 63

نقش مسكن در اقتصاد روستایی 66

تاثیر فعالیت اقتصادی بر روی اشكال مساكن 68

سازمانهای مدیریتی روستا 75
منابع 79
 

سوالات احتمالی شما درباره بررسی اقتصاد روستایی با تاکید بر کشاورزی


چطور میتونم فایل بررسی اقتصاد روستایی با تاکید بر کشاورزی رو دریافت کنم؟

برای خرید و دانلود این فایل میتونید دکمه سبز رنگ خرید و دانلود فوری کلیک کنید و بلافاصله بعد از پرداخت، لینک دانلود بررسی اقتصاد روستایی با تاکید بر کشاورزی براتون نمایش داده میشه و میتونید فایل رو دانلود کنید.

این فایل چطوری به دست من میرسه؟

بعد از خرید به صورت اتوماتیک، لینک دانلود فایل بررسی اقتصاد روستایی با تاکید بر کشاورزی برای شما نمایش داده میشه و میتونید دانلود و استفاده کنید.

قیمت بررسی اقتصاد روستایی با تاکید بر کشاورزی چقدر هست؟

در حال حاضر قیمت این فایل با تخفیف ویژه 44 هزار تومان هست.

چطور میتونم با پشتیبانی سایت در ارتباط باشم؟

از طریق شماره 09374433704 میتونید با پشتیبانی سایت در ارتباط باشید.

برچسب ها:



by اشرفی · 2014 — برای بررسی پایداری در این مطالعه از شاخص‌های اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی استفاده‌شده است. بعد از محاسبة شاخص‌ها و دادن وزن به هر شاخص از رهیافت برنامه‌ریزی 

فصلنامه علمی -پژوهشی تحقیقات اقتصاد کشاورزی (JAE) مجله و صفحه شخصی فرد انجام گیرد. در صورت لزوم با ارسال ایمیل به آدرس jaemiau@gmail.com پیگیر باشید.

by V Riahi · 2017 — مذکور با روستا، کشاورزي و توسعه روستايي در ارتباط است. عدم توجه به کشاورزي عالوه بررسي توسعه پایدار کشاورزي در مناطق روستایي با تأکید بر. رهیافت اقتصادي.

تکنولوژی و مدیریت آن در بهبود اقتصاد روستایی(با تاکید بر بخش کشاورزی )روندی بسیار پیچیده و در عین حال حساسی است که در راستای ریشه و اساس نیازهای 

by بوزرجمهری · 2016 — عنوان : ( بررسی اثرات اقتصادی اجتماعی کشت زعفران برخانوارهای روستایی با تاکید بر کشاورزی پایدار - دهستان بالا ولایت شهرستان باخرز ).

by یزدانی — های شغلی، شکوفایی اقتصادی و توسعه. ی. روستایی گردد. حیدری ساربان ). (22. پژوهشی. با. هدف. بررسی. عوامل. مؤثر. بر. تقویت. کارآفرین. ی. کشاورزان.

by صفایی پور · 2014 — ﻣﺎﻧﺪﮔﻲ و ﺗﻮﺳﻌﻪ. ﻧﻴﺎﻓﺘﮕﻲ روﺳﺘﺎﻳﻲ ﻧﺎﺷﻲ از ﻓﻘﺪان اﻳﻦ ﺻﻨﻌﺖ اﺳﺖ، ﮔﺮدﺷﮕﺮي روﺳﺘﺎﻳﻲ ﺑﺎ رو، ﺑﺮرﺳﻲ ﻧﮕﺮش ﺳﺎﻛﻨﺎن ﻣﻨﻄﻘﻪ ﺑﻪ ﻧﻘﺶ اﻗﺘﺼﺎدي ﮔﺮدﺷﮕﺮي در ﻧﻮاﺣﻲ روﺳﺘﺎﻳﻲ، ﺑﺮ.

بررسی نقش صنایع روستایی در توسعه مناطق روستایی کویری ایران با تاکید بر صنایع معدنی؛ راهبردهای مدیریت کارآفرینی در توسعه روستایی با تأکید بر کشاورزی.

by کریم زاده · 2016 — با از بین رفتن کشاورزی بیکاری افزایش یافته و اقتصاد روستایی ناپایدار می‌شود. به بررسی نقش تنوع-بخشی فعالیت‌ها در پایداری اقتصاد روستایی می‌پردازد و از 

پس از انجام مطالعات کتابخانه ای و بررسی اسناد و منابع معتبر، فهرستی از 32 شاخص کشاورزی و توسعه کارآفرینی روستایی با تأکید بر سیاست های اقتصاد مقاومتی.

by حیدری ساربان · 2018 — مراجع. اشرفی، مرتضی؛ هوشمند، محمود؛ کرامتزاده، علی (1393) بررسی توسعة پایدار کشاورزی در مناطق روستایی با تأکید بر رهیافت اقتصادی، مطالعة موردی: روستاهای شهرستان 

اهمیت بخش کشاورزی در حفظ تعادل اقتصادی - اجتماعی ساختار شهری و روستایی ایران با تأکید بر ضرورت بررسی ابعاد گوناگون آثار و تبعات گسترش فعالیت های کشاورزی 

بررسی اقتصاد روستایی با تاکید بر کشاورزی. قابل استفاده برای گروه اقتصاد. چکیده: اقتصاد روستایی شاخه ای از اقتصاد است که با اقتصاد کشاورزی وابستگی متقابل 

تکنولوژی و مدیریتِ آن در بهبود اقتصاد روستایی)با تاکید بر بخش کشاورزی( روندی بسیار پیچیده و در عین حال حساسی است که در راستای ریشه و اساس نیازهای