تحقیق در مورد امتیاز تنباکو
امتیاز تنباكو
یكی از امتیازاتیكه نتایج نامطلوب ببار آورد، امتیاز انحصار تنباكو معروف به واقعه ی رژی بود. این امتیاز در زمان صدارت میرزا علی اصغرخان امین السلطان و اندكی بعد از مسافرت سوم ناصرالدین شاه به فرنگستان باهتمام امین السلطان و برای مدت 55 سال به یكی از اتباع امگلیسی موسوم به ماژور تالبوت و شركای او واگذار شد. به موجب این امتیاز، كمپانی رژی صاحب حق انحصاری تجارت تنباكوی اریان و حتی نظارت بر زراعت آن شناخته شد. مردم ایران پس از اطلاع از شرای این انحصار و مقایسه ی آن با امتیازی كه دولت عثمانی در باب انحصار دخانیات خود با شرایط بهتر به یك شركت خارجی داده بود، با آن مخالفت كردند. از طرف مرجع تقلید وقت حاج میرزا حسن شیرازی و یكی دیگر از علمای بزرگ تهران بنام حاج میرزا حسن آشتیانی حكم تحریم دخانیات صادر شد.
در تهران و نبریز بازارها بسته و تعطیل عمومی اعلام شد و سرانجام شاه و امین السلطان از بیم شورش مردم و اعلام جهاد علما، در شانزدهم جمادی الاولی ساتل 1309 رسماً آن امتیاز را لغو كردند. شركت رژی بساط خود را از ایران برچید و دولت مجبور شد غرمت مؤسسه ی مزبور را كه بالغ بر پانصد هزار لیره بود با بهره ی 5% بپردازد. در الغای این امتیاز روسها مداخله داشتند و لغو آن سبب بروز كدورت در روابط شاه و امین السلطان با انگلیسیها و تمایل آنان به سیاست روس شد. از آنجا كه دولت ایران پول هنگفتی در بساط نداشت، مجبور شد مبلغ پانصد هزار لیره ی انگلیسی از بانك شاهنشاهی وام بگیرد و بشركت رژی بپردازد و این نخستین وامی بود كه دولت ایران از بیگانگان گرفت. باید دانست كه آن ركود اقتصادی كه در شش سال آخر سلطنت ناصرالدین شاه در ایران پیدا شد و سرانجام منجر به پریشانی اتوضاع كشور گردید، ناشی از اعطای امتیاز تنباكو باین كمپانی بود.
12- اصلاحات دوره ناصری
نخستین خط تلگراف برقی ایران در سال 1274 بین قصر سلطنتی شاه و باغ لاله زار دایر گردید. سال بعد نیز به دستیاری علیقلی میرزای اعتماد السلطنه خطی بین تهران و سلطانیه كشیده شد و در سال 1276 تا تبریز امتداد یافت. در همین سال انگلیسیها برای تأمین ارتباط لندن با بمبئی در زمینة اتصال سیم تاگراف به اروپا اقدام كردند و در 1280 نیز امتیاز خط بین خانقین و تهران و بوشهر را گرفتند و پس از اندك مدتی بیشتر ولایات ایران دارای خط تلگراف شد. اولین وزیر تلگراف ایران مخبرالدوله بود.
بعد از اصلاحات امیركبیر در قشون ایران، دولت ازمستشاران و مربیان اتریشی برای سامان بخشیدن بوضع ارتش دعوت كرد. پس از ایشان مستشاران روسی این وظیفه را بعهده گرفتند و رژیمانی بشكل قزاق تشكیل دادند. تزار روس یك هزار تفنگ بردن و مقداری توپ به ایران اهدا كرد. دیری نگذشت كه این رژیمان به یك بریگاد (تیپ) قزاق توسعه یافت و این تیپ با توپخانه ی خود نمونة مؤثرترین واحد ارتش گردید.
تحقیق در مورد امتیاز تنباکو
این فایل با تخفیف ویژه به مبلغ 11,500 تومان میباشد که بلافاصه بعد از پرداخت میتوانید آن را دانلود کنید. تعداد صفحات تحقیق در مورد امتیاز تنباکو 16 صفحه است. همچنین این فایل با فرمت doc قابل اجرا میباشد. برای خرید و دانلود روی دکمه زیر کلیک کنید.
تخفیف ویژه به مدت محدود فقط تا فردا چهارشنبه 7 آذر
23
هزار تومان
12
هزار تومان
سوالات احتمالی شما درباره تحقیق در مورد امتیاز تنباکو
چطور میتونم فایل تحقیق در مورد امتیاز تنباکو رو دریافت کنم؟
برای خرید و دانلود این فایل میتونید دکمه سبز رنگ خرید و دانلود فوری کلیک کنید و بلافاصله بعد از پرداخت، لینک دانلود تحقیق در مورد امتیاز تنباکو براتون نمایش داده میشه و میتونید فایل رو دانلود کنید.
این فایل چطوری به دست من میرسه؟
بعد از خرید به صورت اتوماتیک، لینک دانلود فایل تحقیق در مورد امتیاز تنباکو برای شما نمایش داده میشه و میتونید دانلود و استفاده کنید.
قیمت تحقیق در مورد امتیاز تنباکو چقدر هست؟
در حال حاضر قیمت این فایل با تخفیف ویژه 12 هزار تومان هست.
برچسب ها:
Weiter zu ۲.۱ امتیازات - امتیاز بانک شاهنشاهی، بانک استقراضی، تلگراف هند و اروپا، ... ۱۲۴۲ تا ۱۲۹۳ رشته امتیازهایی نیز در مورد بهرهبرداری یا انحصار مواد خام و ... ۱ پیشینه · ۲ اوضاع اقتصادی ایران در ... · ۳ امتیاز تجارت توتون و ... · ۷ اقدامات حکومت
امتیاز تنباکو زیان بخشترین امتیازی بود که از طرف ناصرالدینشاه اعطا گردیده بود. ... احساسات مردم تبریز در مورد این امتیاز بخصوص تندتر بود. ... در 28 دسامبر 1891 رسماً امتیاز نامه را الغا نماید و این مطلب را رسماُ به روحانیون ، تجار و مردم اعلام نمود.
این قرارداد، افزون بر زیان های اقتصادی، در زمینه های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی نیز زیان هایی در پی داشت؛ زیرا بنا بر بندهای گوناگون قرارداد، صاحبان امتیاز توتون و ...
14.05.2013 - فتوای تاریخی آیت الله میرزا حسن شیرازی در تحریم تنباکو، توطئه ای را که به سال 1309 ه. ق به دست ناصر الدین شاه قاجار با واگذاری امتیاز دخانیات ایران به مدت پنجاه ... که تبعید کرده به کشور بازگرداند و در مورد قرارداد، مخالفت خود را ابراز کند. ... در بهمن سال 1275 مطابق با 5 آوریل 1892 این به امضای ناصرالدین ...