توضیحات کامل :

صنعت بیمه و گستردگی خدمات بیمه


قدیمترین رشتة بیمه، رشتة بیمه باربری است در حالی كه بیمة آتش سوزی، به تدریج از سدة هفدهم تا نوزدهم شناخته شده است آتش سوزی بزرگ لندن در سال 1666 زمانی به وقوع پیوست كه وسایل اطفای حریق هنوز در مراحل ابتدایی بود و هیچگونه پوشش بیمة آتش سوزی درجامعه به چشم نمی خورد. نخستین ادارة آتش سوزی در انگلستان در سال 1680 تأسیس شد و متعاقب آن شركت هند این هند[1] در سال 1696 و ادارة آتش سوزی سان[2] در سال 1710 پدید آمدند. سرانجام آتش سوزی بزرگ لندن باعث ایجاد شركت بیمة هامبرگرجنرال[3] شد كه این شركت و شركت سان، دو شركت بیمه‌ای هستند كه هنوز وجود دارند و فعالیت می كنند. در نتیجة وقوع انقلاب صنعتی در سدة هجدهم كه به پیدایش كارخانه‌ها، انبارها، كشتیها، ماشین آلات و غیره انجامید، شركتهای بیمة آتش سوزی متعددی از جمله لویدز لندن تأسیس شدند.


آتش سوزی بزرگ لندن
درساعت 2 بامداد یكشنبه اول سپتامبر 1666 میلادی، در معبر باریكی كنار رودخانه تایمز، حریقی رخ داد و قیر و كنف و زغال سنگ انباشته در محل، آتش را گسترش داد. سهل انگاری در مهار آتش و خاموش نكردن بهنگام آن، سبب شد كه آتش لحظه به لحظه و با سرعت دامنه پیدا كند و هر چه را در مسیرش قرار دارد بسوزاند و با خاكستر یكسان كند. هنگامی كه آتش به پل بزرگ لندن ( تنها راه عبور مردم) رسید، بندهای پل ازهم گسست و الوارهای نیم سوخته و مشتعل بناها به داخل رودخانه و روی پمپهای دستی كه تنها وسیله برای خاموش كردن آتش محسوب می شد ریخته شد و آنها را بی استفاده ساخت. بدین قرار، مردم ناگزیر شدند كه با سطلهای پر از آب كه دست به دست می دادند به خاموش كردن آتش مبادرت ورزند. رفته رفته كه آتش گسترش می یافت، اضطراب مردم هم بالا می گرفت زیرا شعله های آتش، به شكل امواج وسیعی، ساختمانها را گروه گروه در بر می گرفت و باد شدید خاوری نیز باعث می شد كه قطعات مشتعل به مسافتهای زیاد پرتاب و هر لحظه بر دامنة حریق افزوده شود؛ آتش همچنان پیش می تاخت و مردم وحشت زده را پس می راند. جمعیت، مبهوت و مأیوس و متوحش، هر چه از اثاث خانه كه به دستشان می رسید و حمل كردنی بود، بر می داشتند  و به كوچه ها و خیابانها و در نهایت به صحراها می گریختند. رود تایمز، از قایقها و كرجیها انباشته بود كه با سرعت هر چه بیشتر، رفت و آمد می كردند و مردم و بارهایشان را به محلهای امن می رساندند. هر چند كه این مكانها هم چندان امن امن نبودند و گهگاه بارانی از قطعات مشتعل برسرشان می بارید و آتش، قایقها و سرنشینان آنها را به كام خود می كشید و به اعماق آبها فرو می برد.

زنهای آبستن چندی دیده شدند كه با دلهره و تشویش بسیار از فرزند درون خود دفاع می كردند. بچه های قد و نیم قد، گریان و نالان، پدر و مادر خود را با فریاد می زدند و آنها را در میان سیل جمعیت متراكم و پریشان و شتابان جست و جو می كردند. بسیاری از مردم كه توانی برایشان نمانده بود و طاقت این همه فشار و دلهره را نمی آوردند، در گوشه ای افتاده بودند و لگد كوب دیگران می شدند و جان می سپردند؛ حیوانات سرگردان نیز از میان جمعیت راه فرار می جستند؛ و گاوان تنومند در حالی كه گوساله هایشان وحشت زده و ضجه كنان در پشت می آمدند، خود را به صف آدمیان می كوبیدند.

سرانجام، پس از سه شبانه روز، بارانهای سیل آسای فصلی به داد مردم رسیدند؛ 4360 جریب زمین سوخته و 400 كوچه وخیابان لندن فرو ریخته بود؛ 13200 ساختمان، 92 كلیسا، 52 انبار بزرگ كالا و تعداد زیادی بیمارستان، كتابخانه، بناهای دولتی و چندین دروازه و پل با خاك یكسان شده بودند؛ خسارت وارده به پول آن زمان، از 11 میلیون لیرة انگلیسی تجاوز كرده بود كه به پول امروزی، متجاوز از یك میلیارد لیره می شود.

لندن ورشكسته، ماتم زده و تقریباً خالی از سكنه شده بود و كسی گمان نمی برد روزی دوباره سراز خاك به در كند. سه ماه و نیم بعد از این فاجعه بزرگ، مردمی كه به لندن باز می گشتند، دیگر آثاری از مركز حصار دار شهر باقی نمانده بود. زمین هنوز از تلهای خاك و سنگ و آهن  آلات پیچ تاب خورده و سرب مذاب سرد شده پوشیده بود و هنوز در اغلب زیرزمینها، شعله و دود چشمها را می آزرد. پس از این بلای عظیم، اولیای امور و صاحبان سرمایه به اندیشه گران متوسل شدند تا چاره جویی كنند بلكه از نظایر این فاجعه در آینده جلوگیری شود یا دست كم خسارت و تلفات به حداقل ممكن برسد. نتیجة بررسیهای چندین  ساله این شد كه چون دانش زمان قادر به پیش بینی، پیشگیری و مبارزه با آتش سوزی دامنه دار نیست، چارة منحصر به فرد، « تقسیم خسارتها» بین شمار هرچه بیشتر سازمانهای اقتصادی، صاحبان سرمایه و مردم ذی نفع است تا آتش سوزی دست كم تحمل پذیر شود و خسارتهای وارده یكباره یك سازمان اقتصادی یا یك فرد را از میان نبرد و پس از حریق باز بتوانند به كسب و كار گذشته ادامه دهند- بدین گونه بود كه بیمة آتش سوزی پا به عرصة وجود نهاد.

فهرست :
بیمه های اشیاء و مسئولیت
بیمة آتش سوزی
بیمه اعتبار
بیمة حمل و نقل دریایی
بیمة هواپیما
بیمة مهندسی
بیمه محصولات كشاورزی
بیمه اتومبیل
بیمه های مسئولیت مدنی
بیمه زیان پولی
بیمه تضمین
بیمه عدم النفع
بیمه صداقت و امانت كاركنان
بیمه اتكایی
بیمه اشخاص
بیمة حوادث
بیمه عمر
ضمیمه: متن كامل قانون بیمه
فهرست منابع